3

Η Ελευθερία Φτακλάκη, είναι ροδίτισσα και γεννήθηκε το 1967 στην Αφρική, στην πόλη Κολουέζι του Κονγκό. Από το 1974 μένει μόνιμα στη Ρόδο με την οικογένεια της. Έχει ένα γιο απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανθρωπιστικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές έγιναν στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο, στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από το 1995 εργάζεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των διεθνών σχέσεων . Από το Νοέμβριο του 2010 είναι εκλεγμένη Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με την παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας». Το 2011 ορίστηκε ως εντεταλμένη περιφερειακός σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων περιφερειακών θεσμών και διεθνών συνεργασιών και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της« ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» της περιφέρειας Ν.Αιγαίου

Από το Νοέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2014 διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφερειακών Θεσμών και Διεθνών Συνεργασιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Συμμετείχε στις εξής Επιτροπές:
• Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης– Επιχειρηματικότητας-Δια Βίου Μάθησης-Απασχόλησης-Καινοτομίας-Έρευνας και Ανταγωνιστικότητας και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
• Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαύρης Θάλασσας και Ευξείνου Πόντου της CRPM.
• Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».
• Επιτροπή Αναπτυξιακών Θεμάτων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕνΠΕ).
• Μέλος της Διαμεσογειακής Eπιτροπής της CRPM για τον Τουρισμού-Πολιτισμό.

Αρθρογραφεί κατά καιρούς σε τοπικά μέσα και το 2007 έως 2010 είχε δική της εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι red, το «Πρόσωπα στο… Κόκκινο», όπου είχε την ευθύνη της παραγωγής και παρουσίασης της εκπομπής.